Условия за доставка

нАЧИНИ НА ПОКУПКА 

Поръчки на био продукти “Dulmone” (био пчелен мед, био медени миксове и био сладка) могат да бъдат направени по следните начини: 

 • онлайн – чрез формата за поръчки на сайта ни: https://dulmone.com/
 • по имейл на cs@bg-hive.com
 • чрез лично съобщение във Фейсбук страницата ни
 • по телефон на +359 883 580098 и +359 883 580599 в стандартно работно време от понеделник до петък от 9:00 до 17:00 часа 

СРОК ЗА ОБРАБОТКА НА ПОРЪЧКА И ИЗПРАЩАНЕ

 • Поръчки, направени до 14:00 часа през работен ден, се обработват и изпращат в рамките на същия ден, съгласно графика за събиране на пратки на избраната куриерска фирма.
 • Поръчки, направени след 14:00 часа, се обработват на следващия работен ден.
 • Поръчки, направени в почивни дни (събота, неделя и официални празници) ще бъдат обработени при първа възможност в първия работен ден след уикенда / празника.

СРОК НА ДОСТАВКА

 • За град Пловдив и големи градове в страната – от 1 до 2 работни дни след получаване и обработка на поръчката (за стандартна услуга Спиди)
 • За по-малки населени места и отдалечени райони – от 1 до 3 работни дни от получаване и обработка на поръчката, съгласно графика на куриерската фирма за обслужване на Вашия град, село и/или район.

Срокът е посочен само с информативна цел и неспазването му не представлява основание за предявяване на претенции за обезщетение, намаление на цената или анулиране на поръчката.

ЦЕНИ ЗА ДОСТАВКА

Доставяме продуктите чрез куриерски фирми Спиди и Еконт.

Стандартните цени на СПИДИ за доставка на 1 до 2 продукта с общо тегло до 1 кг са:

 • Доставка до автоматична станция СПИДИ – от 4.80 лв.
 • Доставка до офис СПИДИ – от 6.60 лв.
 • Доставка до личен адрес със СПИДИ – от 9.50 лв.

Посочените по-горе цени за доставка са примерни и валидни за пратки до 1кг. Крайната цена за доставка зависи от теглото и обема на Вашата поръчка.

По-точна сума за доставка ще се конфигурира при попълване на конкретни артикули и количества от Ваша страна във формата за заявка, начин на плащане и при избор на вида доставка – до автомат, до офис или до адрес.

В случай че в имейла с потвърждение на Вашата поръчка не е показана и начислена стойност на доставката в лева, наш представител ще се свърже с Вас, за да Ви потвърди крайната цена за доставка.

При желание поръчката да бъде изпратена чрез друг куриер (например ЕКОНТ), е възможно да има разлика между прогнозната цена за доставка, показана в поръчката, и реално платената.

 • Как да проверите колко ще струва доставката на Вашата поръчка?

След като изберете начин на плащане и вид доставка (до офис, до адрес, до автомат), във Вашата поръчка ще бъде автоматично добавена приблизително точна стойност на доставката с куриер СПИДИ.  Окончателната цена за доставката на Вашата поръчка се изчислява от куриерската фирма и зависи от общото тегло и обем на пратката (при повече от 1 поръчан продукт), дали е включена застраховка, допълнителни услуга като sms, точен час за доставка (само за Еконт) и др.

ПОТВЪРЖДАВАНЕ И ОБРАБОТКА НА ПОРЪЧКИ

След като завършите онлайн поръчката си, ще получите автоматичен имейл за потвърждение, съдържащ информация за поръчаните продукти по вид и количество, дължима сума с включена прогнозна стойност на куриерската услуга, както и всички, посочени от Вас, данни за контакт и доставка. 

В случай на недостатъчна наличност от някой от поръчаните продукти, наш сътрудник ще се свърже с Вас за допълнителни уточнения. По време на този разговор можете да направите промяна на поръчката, като добавите нови продукти и/или замените някои от поръчаните преди това.

 • ПОРЪЧКИ ПО ТЕЛЕФОН, ИМЕЙЛ, MESSENGER

Поръчки, направени по телефон, имейл или чрез съобщение в Messenger, се приемат за валидни само ако има ясно описана/предоставена информация –  Вашето име и данни за контакт, адрес за доставка (до офис на куриер, личен адрес или автомат), желан продуктнаименование, грамаж, количество, предпочитан начин на плащане: банков път или наложен платеж, допълнителни пояснения (ако има такива). 

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

Всички цени, показани в онлайн магазина, са в български лева, с включен данък добавена стойност. Плащането се извършва чрез един от следните начини:

 • Плащане чрез наложен платеж
 • Плащане чрез банков превод

При избор на плащане чрез наложен платеж, същото се осъществява в БРОЙ, сумата се предава на куриера при доставката на поръчаната от Вас стока. Куриерът ще Ви издаде касова бележка за платената сума.

При избор на плащане чрез банков превод, поръчката ще бъде изпратена след получаване на дължимата сума по сметката на БГ ХАЙВ ООД. Банковите данни, необходими за плащането, ще Ви бъдат изпратени автоматично с имейла за потвърждение на поръчката.

УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА

Поръчаните продукти се изпращат опаковани в кашон или друга подходяща опаковка, гарантираща безопасното им транспортиране. Всички пратки се изпращат със застраховка. Куриерът обичайно изпраща sms до посочения от Вас тел. номер относно дата и час на доставка, вкл. сума за наложен платеж (ако има такъв).

При липса на получател на посочения адрес на посочената дата, куриерът ще се свърже с Вас по телефон, за да уговори второ посещение на същия адрес. В този случай не се допуска смяна на адреса за доставка.

При отказана поръчка поради неоснователна причина, разноските по връщането на поръчката се заплащат от Вас.

В случай че има проблем с времето за доставка, ще бъдете уведомени своевременно от наш служител. 

Всички забележки и рекламации по пратката се правят по време на доставката пред куриера, за да могат да бъдат вписани в документите по пратката. Ако при получаване на поръчката забележите нарушаване целостта на кашона / опаковката, зацапване на кашона/протекло съдържание или друга повреда, моля, помолете куриера да опише тези повреди / забележки в товарителницата.

 • Допълнителни услуги относно доставката:

При желание от Ваша страна, може да изберете и посочите определен ден и/или час за доставката (валидна само за пратки с Еконт). Доставката ще бъде извършена спрямо описаните от Вас изисквания и по определените от куриерската фирма тарифи, като е възможно начисляване на допълнителни такси.

Ако имате въпроси или коментари относно доставката, не се колебайте да се свържете с нас на телефони: 0883 580 599; 0883 580 098 или на имейл: cs@bg-hive.com

ОТКАЗ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ПОРЪЧАНА И ДОСТАВЕНА СТОКА

 1. Клиент, поръчал стока през електронния магазин и получил същата чрез куриер, или друг вид транспорт, има право да откаже получаването на поръчката или част от нея, след като тя вече му е доставена, само в един от следните случаи:
 • ако при транспортирането стоката и/или нейната опаковка са повредени;
 • доставената стока явно не съответства на поръчаната от клиента;
 • цената на наложения платеж не съответства на първоначално оферираната;
 • при условията на чл.69, ал.3 от ЗЗППТ;

Отказ от получаване на стоката по гореизброените пунктове може да бъде приложен само в момента на доставката.

 1. Извън изброените случаи, клиентът няма право да откаже получаването и заплащането на поръчаната от него стока. В противен случай, той дължи заплащане на извършените разходи за доставка до него и връщане на стоката обратно на доставчика.

РЕКЛАМАЦИИ СЕ ПРИЕМАТ, КАКТО СЛЕДВА:

В 14-дневен срок от получаването на стоката при условие, че бъдат посочени писмено основателни причини за това и се подпише декларация, удостоверяваща, че стоката се намира във вида, в който е получена, без да е била ползвана, и е с ненарушена оригинална опаковка или цялост на опаковката.

ОТКАЗВАНЕ ИЛИ ПРОМЯНА НА ПОРЪЧКА

Ако искате да откажете вече направена поръчка, да премахнете или да замените даден продукт от нея, моля, свържете се с нас възможно най-бързо в рамките на деня, в който сте направили поръчката.  Необходимо е да ни кажете номера на Вашата поръчка, за която искате корекция.

В случай че поръчката вече е опакована и/или предадена на куриер, корекции по нея не могат да бъдат направени.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПОЯСНЕНИЯ

 1. Всички стоки предлагани от https://dulmone.com/ са нови. Всеки продукт е с изрично указан срок на годност.
 2. https://dulmone.com/ гарантира, че към момента на изпращане продуктът няма недостатъци, които да намалят стойността му или годността му за обичайна употреба.
 3. Веднага след пристигането на доставката, но не по-късно от 3 (три) дни, следва да проверите дали тя е пълна и дали доставените артикули имат някакви недостатъци.
 4. В случай на отчетени недостатъци при получаване на стоката, моля, свържете се незабавно с нас и посочете вида и количеството им. 

Данни за контакт при въпроси относно поръчки, доставки, рекламации, дефекти:

Тел: +359 883 580 599

Тел: +359 883 580 098 

имейл: cs@bg-hive.com